Απολύμανση-Μικροβιοκτονία

Απολύμανση-Μικροβιοκτονία

H Απολύμανση – Μικροβιοκτονία, στοχεύει στην δραστική μείωση του μικροβιακού φορτίου ενός χώρου με στόχο να αποτελεί ένα ασφαλές, υγιεινό και καθαρό περιβάλλον χωρίς Παθογόνους μικροοργανισμούς όπως ιοί, μύκητες και βακτήρια.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την ενεργή και εξελισσόμενη πανδημία της νόσου Covid-19 στη χώρα μας και παγκοσμίως, γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή η σημασία, της διατήρησης καλής υγιεινής στους χώρους. Ο κορωνοϊός Sars-Cov-2, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πανδημία, έχει την ιδιότητα να μεταδίδεται με ευκολία, καθώς επίσης και να επιβιώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα επάνω σε επιφάνειες.

Ένας πρώτος χειρισμός, με σκοπό τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, είναι να τηρούνται σχολαστικά όλοι οι κανόνες ατομικής υγιεινής και να γίνεται σωστός και συχνός καθαρισμός του χώρου. Οι ανάγκες της εποχής μας απαιτούν λεπτούς και σοβαρούς χειρισμούς από εξειδικευμένους επιστήμονες και επαγγελματίες.

H Dominus home partners πιστοποιημένη με ISO 9001:2015 (πρότυπο Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας), από τον Διαπιστευμένο Φορέα TÜV Austria Hellas, που εγγυάται την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων Υπηρεσιών και επιπλέον πιστοποιημένη από τον φορέα Letrina S.A., για συμμόρφωση στην
«ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥ COVID -19», αναφορικά με τη λήψη μέτρων προστασίας ενάντια στην διάδοση του ιού SARS-CoV-2.

Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα αναλόγως του χώρου και της επισκεψιμότητας .

Ιδανικά, η εφαρμογή απολύμανσης δεν θα πρέπει να γίνεται μόνο σε περίπτωση κρούσματος αλλά και προληπτικά με στόχο τη διατήρηση του μικροβιακού φορτίου σε χαμηλά επίπεδα.

Οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες της Dominus home partners θα σας προτείνουμε τον τρόπο και την συχνότητα εφαρμογής απολύμανσης που ταιριάζει στο χώρο σας, Εξασφαλίζοντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα ελάττωσης του ιικού φορτίου.

Η Εμπειρία μας σε ειδικές εφαρμογές απολύμανσης εγγυάστε την ποιότητα των υπηρεσιών μας ανεξάρτητα από το επάγγελμα η τον τύπο κτηρίου η πολυκατοικίας

 • Φαρμακοβιομηχανίες
 • Μεγάλα εμπορικά κέντρα
 • Ιδιωτικά σκάφη
 • Αποθήκευσης φύλαξης εμπορευμάτων
 • Πολυκατοικίες και διαμερίσματα
 • Χώρους μαζικής εστίασης
 • Εμπορικά καταστήματα και χώρους περιποίησης  και αισθητικής
 • Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων
 • Δημόσια κτίρια
 • Διαμερίσματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης
 • Τουριστικά λεωφορεία και πούλμαν μεταφοράς εργαζομένων
 • Γυμναστήρια
 • Σχολικές μονάδες
 • Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης
 • Λοιπούς χώρους εργασίας όπως γραφεία και εταιρείες

Η εφαρμογή της απολύμανσης γίνεται παρουσία Γεωπόνου με εμπειρία στο αντικείμενο και με τη μέθοδο της ψυχρής εκνέφωσης. Χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό συσκευή ULV (Ultra Low Volume) ή αλλιώς συσκευή εκνέφωσης υπέρμικρου όγκου (fogger), της οποίας η λειτουργία  βασίζεται στη διασπορά του διαλύματος στο χώρο σε σταγόνες μικρής διαμέτρου. Έτσι εξασφαλίζεται ομοιόμορφη κάλυψη όλου του προς απολύμανση χώρου και των αντικειμένων που περιέχονται σε αυτόν, με το σκεύασμα να διαχέεται ομοιόμορφα και καθολικά και να εισχωρεί σε χαραμάδες και άλλα δύσκολα σημεία των επιφανειών, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της απολύμανσης.

Η δραστική ουσία που θα χρησιμοποιηθεί είναι το σταθεροποιημένο υπεροξείδιο του χλωρίου (ClO2), το οποίο είναι έντονα αποτελεσματικό με ισχυρή βιολογική δράση ενάντια στους παθογόνους μικροοργανισμούς. Συγκεκριμένα θα γίνει εφαρμογή του απολυμαντικού σκευάσματος DALCO 100 το οποίο διαθέτει έγκριση από τον Ε.Ο.Φ. για χρήση σε κατοικημένους χώρους. Το σκεύασμα είναι άοσμο, δεν αφήνει ορατά υπολείμματα, δεν λερώνει, δε χρωματίζει τις επιφάνειες, και δεν επηρεάζει τον τεχνολογικό εξοπλισμό.
Η προετοιμασία του χώρου δεν είναι απαιτητική, καθώς χρειάζεται μόνο να απομακρυνθούν μικροαντικείμενα και χαρτική ύλη ώστε να απελευθερωθούν οι επιφάνειες που θα δεχτούν το σκεύασμα.
Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και φιλική  για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και  μπορεί να γίνει χρήση του χώρου σε διάστημα λίγης ώρας από την εφαρμογή (περίπου 2 ώρες).
Κατόπιν της ολοκλήρωσης μιας εφαρμογής, δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τους χρήστες του χώρου.

Πρέπει να τονιστεί πως η γενική απολύμανση ενός χώρου έχει ως στόχο την δραστική μείωση του μικροβιακού του φορτίου χωρίς όμως να υπάρχει υπολειμματική διάρκεια του απολυμαντικού παράγοντα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται σχολαστικά όλες οι καθαριότητες και όλοι οι κανόνες ατομικής υγιεινής.

Μετά το πέρας της απολύμανσης – μικροβιοκτονίας, θα προσκομίζεται
πιστοποιητικό απολύμανσης στο οποίο θα αναγράφεται ημερομηνία, χώρος εφαρμογής, είδος σκευάσματος και δόση αυτού.